Of bel 06-46330527

InOverleg

Effectief vergaderen doe je door samen in overleg te gaan. De nadruk hierbij ligt in het woordje samen. Naast spreken is vooral met aandacht luisteren essentieel om tot begrip, binding en daarmee duurzame afspraken te komen. Dat klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk moeilijker dan gedacht.

Samen in overleg treden betekent niet dat er eindeloos vergaderd wordt zonder dat dit leidt tot duidelijke besluitvorming. Ieder krijgt de gelegenheid zich uit te spreken, op deze manier kan iedereen invloed hebben op het te nemen besluit. Maar daarna wordt er ook een knoop doorgehakt. Zo wordt draagvlak gecreëerd maar is er ook progressie. De stelling is: beter een kwalitatief minder besluit dat werkbaar is en op ondersteuning mag rekenen, dan helemaal geen besluit. Emoties hebben recht op hun plek maar mogen het proces nooit stilleggen.

InOverleg is Pieter van der Have. Hij ziet erop toe dat iedereen met dezelfde agenda werkt en probeert te vermijden dat iemand het proces saboteert. Hij gaat daarbij de confrontatie niet uit de weg. Voor sommigen kan hij daardoor mogelijk erg "direct" overkomen. Velen voelen zich aangetrokken tot de voortvarendheid en doelgerichtheid die hij tentoonspreidt. Waar het hem om gaat is dat het niet bij praten blijft, maar dat plannen ook worden uitgevoerd. Dat is de essentie.

InOverleg richt zich op individuen, managementteams, projectgroepen en directies van bedrijven. Uitgebreide informatie over de activiteiten van Pieter – en wat zijn klanten daarvan vindenvindt u op de website van InOverleg.

Activiteiten van InOverleg

Ondersteuning op het gebied van medezeggenschap
Managementondersteuning
Mediation (bemiddeling)
Groepscoaching 
Persoonlijke / (loopbaan) coaching